Translate

субота, 7. март 2015.

Topla cokolada

Cao svima, evo recepta za jednu divnu i ukusnu toplu cokoladu:
 
Evo sta ce vam trebati:
-6 solja mleka
-3 cetvrtine solje secera
-1 cetvrtina solje nezesladjenog kakaa
-kasicica ekstrakta vanile
-cokolada
-i ukusi po zelji
Pravi se:
1  Mleko sipajte u veliku šerpu, a šporet podesite da bude na tihoj vatri. Dok se mleko podgreva, pomešajte ostale sastojke. Kada se mleko ugreje, odspite čašu u činiju u kojoj mešate ostale sastojke dok se čokolada ne otopi. Zatim smesu prespite u šerpu sa mlekom, i to pre nego što mleko provri, i mešajte dobro dok smesa ne postane kompaktna. Podelite ravnomerno u šest šolja. Poslužite dok je toplo, a ekstra ukuse sami osmislite. 
Mozete dodati i:   Malo zanosnog ukusa pomorandže u toplo mleko. Zagrejte sastojke, a pre serviranja sipajte čašicu(neka mera bude poklopac od flaše ili čaša za rakiju) likera od pomorandže. Potpuni pogodak ako uz ovaj napitak dodate šlag i listiće strugane čokolade. 

Neki vole da uz toplu čokoladu osete i malo arome bundeve. Zato svoju kreaciju tople čokolade ukrasite sa komadićima pečene pundeve ili prahom cimeta. 

U mleko sipajte malo ekstrakta đumbira. Zagrejte smesu. Pre serviranja dodajte kuglu šlaga, a na preko pospite nekoliko kockica kandiranog voća. 

Uz kombinaciju nekoliko kapi pepermint ekstrakta i dobro umućenog šlaga dobićete interesantan ukus koji podseća na „After eight“ čokoladicu. Možete da dodate i malo izlomljene čokoladice na vrh. Biće to pravi desert za sladokusce. 
I to je to!
Komenatre ocekujem ispod!
Pozdrav! ;D

Нема коментара:

Постави коментар