Translate

понедељак, 2. март 2015.

Krofne

Cao svima, evo jedne ideje o tome kako mozete napraviti krofne. Evo sta ce vam trebati za ovaj slatki recept:

500 g brašna,
2 jajeta,
Sveži kvasac,
100 ml ulja,
300 ml mleka,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera ,
Narendana korica narandže ili limuna,
Ulje za prženje,
Šećer u prahu za posipanje. - See more at: http://mogujatosama.rs/recept-za-domace-krofne-4259#sthash.asWrhOwZ.dpuf
-500g brasna
-2 jajeta
-svezi kvasac
-100ml ulja
-300ml mleka
-2 kasicice soli
-1 kasicica secera
-narendane kore pomorandza ili limuna
-ulje za przenje
-secer u prahu za posipanje
Evo kako se pravi:
1 Brasno stavite u dublju posudu i dodajte jaja, izmrvljeni kvasac, so, secer, vanilin secer, koru limuna, ulje, mleko. Sve dobro izmesajte i umesite kompaktno meko testo. Ako vam je previse retko dodajte jos malo brasna a ako je previse tvrdo dodajte jos mleka. Testo ne treba da se lepi ni za prste ili ciniju. 
2  Prekrijte testo krpom i ostavite oko 45 min. da nadodje. Kada je testo nadoslo izvadite ga na radnu povrsinu posutu brasnom i podelite na dva dela. Rastanjite jedan deo oklagijom i modlom a ako nemate modlu koristite casu, vadite krugove za krofne. Uradite isto sa drugom polovinom i ostavite da nadodju 15-ak minota na brasnjavoj povrsini, da se ne zalepe. 
3  U dublju serpu stavite vecu kolicinu ulja i spustite krofne da se prze. Nemojte ih prziti na najvecoj temperaturi vec ostavite na srednjoj. Dovoljno je par minuta sa obe strane. Izvadite krofne i osusite ih 
stavljajuci ih na salvetu da bi upile visak ulja.
4 Mozete ih prelivati kako god zelite 
I to je to! 
I da ne zaboravim: na svakih 100 pregleda radicu ukusnu... sledeci je dorucak!
Pozdrav! :D
5
00 g brašna,
2 jajeta,
Sveži kvasac,
100 ml ulja,
300 ml mleka,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera ,
Narendana korica narandže ili limuna,
Ulje za prženje,
Šećer u prahu za posipanje. - See more at: http://mogujatosama.rs/recept-za-domace-krofne-4259#sthash.asWrhOwZ.dpuf

Нема коментара:

Постави коментар