Cao svima, evo recepta za slane kiflice:
Evo sta vam treba:
-250ml mlakog mleka
-250ml mlake vode
-1 kvasac
-200ml ulja
-1 kasika soli
-2 kasike secera
-100g margarina
-susam
-zumance
A pravi se:
1 Dobijeno testo podeliti na pola,pa opet na pola i tako dok se ne dobije 8 kuglica.4kuglice ostaviti sa strane.A 4 razvaljati na velicinu palacinke,3 premazati sa malo margarina, i stavljati jednu na drugu,a 4 samo staviti od gore i sve razvaljati u veliki krug koji se sece na 16 delova.
2 Stavljati nadev po zelji i motati kiflice od sireg kraja prema uzem. Redjati ih u tepsiju koja je oblozena pek papirom,premazati od gore sa zumancetom u koji moze da se doda malo mleka,odozgo susam i ja pospem malo morske soli.
3 Sa preostale 4 kuglice testa ponoviti postupak tako da na kraju ispadnu 32 kiflice.
4 Cim se premazu sa zumancetom i pospu sa susamom odmah ih stavljati u rernu na 100 stepeni 10 minuta da se nadignu,a posle se poveca temperatura na 200 stepeni.Pecene premazati sa margarinom ili uljem,a i ne mora.
I to je to!
Obavezno komentarisite i pitajte sta treba!
Pozdrav!
-250ml mlake vode
-1 kvasac
-200ml ulja
-1 kasika soli
-2 kasike secera
-100g margarina
-susam
-zumance
A pravi se:
1 Dobijeno testo podeliti na pola,pa opet na pola i tako dok se ne dobije 8 kuglica.4kuglice ostaviti sa strane.A 4 razvaljati na velicinu palacinke,3 premazati sa malo margarina, i stavljati jednu na drugu,a 4 samo staviti od gore i sve razvaljati u veliki krug koji se sece na 16 delova.
2 Stavljati nadev po zelji i motati kiflice od sireg kraja prema uzem. Redjati ih u tepsiju koja je oblozena pek papirom,premazati od gore sa zumancetom u koji moze da se doda malo mleka,odozgo susam i ja pospem malo morske soli.
3 Sa preostale 4 kuglice testa ponoviti postupak tako da na kraju ispadnu 32 kiflice.
4 Cim se premazu sa zumancetom i pospu sa susamom odmah ih stavljati u rernu na 100 stepeni 10 minuta da se nadignu,a posle se poveca temperatura na 200 stepeni.Pecene premazati sa margarinom ili uljem,a i ne mora.
I to je to!
Obavezno komentarisite i pitajte sta treba!
Pozdrav!
Нема коментара:
Постави коментар