Translate

среда, 11. март 2015.

Duga torta

Cao svima, evo recepta za duga tortu:
 
Evo sta vam treba za ovo cudo od boja:
 -  6 šolja šećera u prahu
- 2 šolje putera
- 2 kašičice vanile
- 3 kašike slatke pavlake
- dupla mera ispečenog patišpanja za tortu
- razne boje za kolače
- pleh prečnika 16 cm  

1 Pripremite omiljeni recept za patišpanj, ali odmah napravite duplu meru. Umućenu smesu podelite na šest delova u šest činija i svakoj dodajte po nekoliko kapi boje (mozete  kliknuti ovde za video). Ispecite kore u plehu prečnika 16 centimetara u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko osam minuta.
 
2 Ispečene kore ostavite da se sasvim ohlade, pa onda nožem isecite gornje delove patišpanja. Napravite buterkrem tako što ćete umutiti šećer u prahu sa vanilom i slatkom pavlakom tako da dobijete gustu kompaktnu masu.
 
3 Pomoću oblika za kolače isecite krugove u patišpanju kao što je prikazano na videu, a potom unutrašnjost premažite buterkremom kome ste dodali i par kapi bele prehrambene boje.
 
4 Poslažite patišpanj po bojama kao što je prikaznao na videu i na kraju ga ukrasite preostalom količinom krema, a možete koristiti i šlag.
 
5 Ostavite tortu u zamrzivač na petnaestak minuta. Možete koristiti i lenjir kako biste sasvim poravnali površinu torte, a nakon toga je ostavite u frižider da odstoji do služenja.
I to je to!
Probali ste? Dobada li vam se? Napisite u komentarima ispod!
Pozdrav!

Нема коментара:

Постави коментар